top of page

Oplevelser og aktiviteter

BCD103EA-9CC2-4C72-9AB4-EFDBA9D8AE22_1_1

AKTIVITETER

PÅ GÅRDEN OG I OMEGNEN

Ialt har vi cirka 260.000 kvadratmeter, I kan boltre jer på.

Derudover ligger Naturlig på Korsgaarden lige overfor Døllefjelde Musse Naturpark, hvor der går gedehold og man har genskabt naturen fra istiden til idag.

 

I vores søer lever der stort set alle vilde ferskvandsfisk som gedder, ål, aborrer, skaller og krebs.  

Naturlig på Korsgaarde øhop luksus camping naturcamp familieferiede danske sydhavsøer

I løbet af året, vil man kunne tilmelde sig forskellige kurser og events.

 

Fiskekurset vil være en intensiv og grundig indføring i ferskvandsfiskeriets glæder. Hvilke arter lever i de forskellige søer, hvad for noget grej er bedst og hvordan binder vi fluerne korrekt? Hvis heldet er med os, skal fangsten jo tilberedes over bål, så til kurset får deltagerne udleveret nogle lækre og nemme opskrifter.

Knæk og bræk!

 

I jagtsæsonen er der mulighed for at komme med ud og se, hvordan det foregår i de smukke omgivelser. I lærer igen om de forskellige arter, der må jages. Hvis der bliver skudt noget, lærer I om hvordan man brækker byttet og tilbereder maden over bål. Det vil være muligt at købe kødet til rimelige priser.

 

Naturlige færdigheder er et kursus, hvor vi lærer, om hvad der findes af spiselige ting i skov og ved sø. Alt efter sæsonen kan vi være heldige at finde de skønneste råvarer. Om foråret dufter der visse steder kraftigt af hvidløg og det er ramsløgene, der myldrer frem. Hvis vi er meget heldige, er der morkler at finde, men de kræver virkelig øjne på stilke og næsen ned i skovbunden. Måske finder vi den delikate vandmynte eller vandkarse ved søens bredder. De små delikate lysegrønne granskud kan bruges til forskellige ting som marinader, sirup, pesto eller snaps.

Når dagene bliver kortere og efteråret banker på, er det tid til at sanke bær og svampe. Alt efter mængderne af regn og temperaturen, kan vi være heldige, at det myldrer frem med spiselige rørhatte med Kong Karl Johan i spidsen. Det gælder også om at holde godt øje med noget orangegult i skovbunden, for så er det måske den abrikosduftende kantarel, der titter frem. Vilde brombær, hindbær og skovjordbær kan løfte enhver salat eller morgenmåltid til noget ganske særligt. Igen vil der til kurset blive udleveret en række lækre opskrifter med de forskellige råvarer.

 

Små hyggelige og gratis oplevelser med børnene kan for eksempel være at snitte en ske, lægge blomster i pres, undersøge livet i søerne og lave sit eget vandhul i et syltetøjsglas eller at gå søen rundt og finde 5 forskellige ting som en kogle, et blad, en sten, plantefrø eller måske et dyreskelet.

F0967470-4D43-45E8-B49E-6D7616D4F2CE_1_1

TING AT OPLEVE PÅ LOLLAND

OG OMEGN

Søllestedgård / Den Grønne Verden
Sidste år var stort set alt udsolgt, så book et bord og få en unik madoplevelse på det smukke Søllestedgaard, hvor de dyrker omkring 400 forskellige slags grønsager.

Nysted
Gå en tur i parken omkring Aalholm Gods eller besøg den lokale bager eller slagter, der altid har nogle gode tilbud. Afslut med en is  havnen.


Tåstupvej 
Ca. 700 meter nede af Tåstrupvej kan man se Hvidkildegårds øko-logiske grise, som bader i mudder eller sover i skyggen under træerne. 

Vandtårnet Nykøbing F
Besøg vandtårnet hvor der er skiftende kunstudstillinger på de 4 etager, Cafe og god udsigt.


Døllefjeldemusse markedet
Danmarks 3. største markede hvor der er rift om pladserne til både herre og dame frokosten.

Havkajak
Bestilles i Korsgaardens kiosk.

Fiskeri
Tal med personalet i kiosken, vi har en aftale med et par skibe, hvis man er interesseret i af fange sin aftensmad. 

Skydning
Vi har både lerduer og riffelbaner lige i nærheden af Korsgaarden.


Gerringe-lerduebane

Idalund skydebane

Derudover har vi på Korsgaarden to fiske kyndige og en naturvejleder, der både kan arrangerer træklatring og kajakture / undervisning.

bottom of page